Leren creëren

         voor kids!

Leren creëren

voor kids!

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen…

Kinderen leren vanaf hun geboorte, uit zichzelf en door naar anderen te kijken. Volwassenen leren kinderen vooral veel ‘aan’ en ‘af’, maar veel minder om zelf te creëren. Terwijl kinderen dat als geen ander kunnen! Daar kan menig volwassene nog van leren…

Ik heb veel met kinderen gewerkt: workshops intuïtief tekenen, individuele sessies, creatieve lessen op basisscholen en bso’s, tekenen over je gevoelens en lessen energiewerk voor kids. Ik en kids, dat stroomt vanzelf. Ze komen ook vaak naar me toe, waar ik ook ben, omdat er iets gedeeld moet worden wat niet per se woorden behoeft. Als een kind mij aankijkt, weet ik vaak al wat er nodig is.

Als een mens van kind af aan leert dat helder voelen, zien, horen, ruiken de normaalste zaak van de wereld is, dat je met je verbeeldingskracht je wereld schept, dat niets gek is, dat niets onmogelijk is, en dat je van niets iets kunt maken, heeft hij daar de rest van zijn leven profijt van. Als je een kind stimuleert van jongs af aan zijn talenten te ontdekken en ontplooien, hoeft hij ze later niet opnieuw te her-inneren. Dan kan het kind voluit creëren, vanuit de meester die hij is.

Ik zie het licht
van de wereld
in jou

Inspiratiedagen voor kids

Een dagdeel samen ontdekken wat er allemaal te beleven valt als je alles voor waar mag nemen wat je ziet, voelt, ervaart. Voel jij de energie van planten, bomen, dieren en stenen/kristallen? Kun jij de gedachten lezen van iemand die je niet kent? Durf jij je een ander kind aan te raken als hij pijn heeft en ben je nieuwsgierig wat er dan gebeurt?
Een dagdeel ook om samen te creëren. Met veel verschillend materiaal aan de slag om uit te drukken wat je voelt of om van niets ‘iets’ te maken. Je werkt met verf, klei, kleurpotlood, wasco, pastelkrijt, en materialen uit de natuur. Elke dag heeft een ander thema, wat we de start van de workshop samen bepalen.

Er zijn 2 groepen: voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en van kinderen van 8 t/m 12 jaar. Een Inspiratiedag duurt 3 uur. Aan de hand van een sterrensysteem bepaal je zelf achteraf wat je betaalt voor de deelname van jouw kind (minimumbijdrage 17,50 euro).

Coaching voor kids

Als je kind niet lekker in zijn vel zit, is persoonlijke aandacht van iemand die op alle lagen mee kijkt en voelt, een pré. Jonge kinderen kunnen niet altijd benoemen wat hen dwars zit, hooggevoelige kinderen voelen zich vaak niet gezien en begrepen in wat ze allemaal waarnemen. Er komen steeds meer kinderen op de wereld met een bijzonder bewustzijn, voor hen is het een verademing als er iemand is die hun wijsheid herkent en vertaalt naar hun omgeving. Voor alle kinderen geldt dat ze overerfde trauma’s met zich mee kunnen dragen, waarvan ze zichzelf niet bewust zijn. Denk aan oorlogstrauma’s, een miskraam, een overleden kind… Vaak ook spiegelen kinderen in hun gedrag onbewust de problematiek van hun ouder(s)/verzorger(s). Door dat te gaan zien, kunnen ouders ook in beweging komen en kan het hele gezin een positieve verandering doormaken.

Met kinderen werk ik desgewenst met intuïtief tekenen of met aanraking. Via het intuïtief tekenen wordt zichtbaar wat er op onbewuste lagen speelt in het kind. Door uiting te geven op papier of in klei aan zijn gevoelens, gaat de lading er vanaf. Op een speelse manier ontdekt het kind andere manieren om met zijn situatie om te gaan. Door iets op zijn tekening te veranderen, verandert dat ook in zijn onbewuste energiesysteem.
Als er genoeg onderling vertrouwen is, werk ik ook met aanraking. Doordat er bij de meeste kinderen nog niet dikke beschermlagen zijn opgebouwd, werkt aanraking van geblokkeerde energie snel en effectief. De emotie die eraan ten grondslag ligt komt vrij en de energie kan weer doorstromen, waardoor het kind zich lichter, opgeruimder en vrijer voelt. Het is niet altijd nodig het kind uit te leggen hoe en waar de energie geblokkeerd is geraakt. Deze informatie speel ik wel door aan de ouders als het kind daarbij gediend is.
Zowel in intuïtieve tekensessies als in aanrakingssessies begin ik altijd met een gesprekje met het kind, gevolgd door enkele speelse bewegingsoefeningen en/of mindfulnes of visualisaties.

Meestal werk ik met het kind alleen, in sommige gevallen vraag ik de ouders om aanwezig en betrokken te zijn. De sessies duren een uur tot 1,5 uur en het tarief is 75,- euro. Voor dit bedrag stuur ik je een factuur.

Neem nu contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek over jouw kind, live of online.

Met onze zoon zijn we bij Francisca terecht gekomen, omdat we een creatieve manier zochten om hem te helpen meer uiting te geven aan zijn gedachten en gevoelens. De combinatie van tekenen en bewegingsoefeningen sloeg goed aan. Hij wilde altijd heel graag naar de sessies toe en was trots op zijn creaties. Het was heel boeiend om te zien hoe goed Francisca hem aanvoelde en hoe sterk haar intuïtie is. Zij legde bijzondere verbanden tussen de tekeningen en zijn gedrag. Voor ons als ouders echt een eye opener. Onze zoon heeft veel vooruitgang geboekt. Ook wij als ouders hebben door de prettige en open feedback veel nieuwe handvatten tot onze beschikking. Wij zijn dan ook heel erg tevreden en komen graag af en toe nog eens terug.
Shai van Vlijmen

Narrativa Architecten