Mannencirkel

 

her-inner je bestemming

 

Vrouwencirkel

 

Her-inner je oorsprong

Liefde, intimiteit en bestemming

Mannencirkels zijn een bekend fenomeen de afgelopen jaren. Met een groep mannen, onder leiding van een man, onderzoeken wie je bent als man. Rituelen, zweethutten, vuurloop, survivaltochten. Uiterst waardevol en helend.
Mannengroepen onder (bege)leiding van een vrouw ben ik (nog) niet tegengekomen. Daarom begin ik er zelf één. Want er is meer…

Met een vrouw aan het roer word je in andere thema’s getriggerd dan bij een mannelijke (bege)leider.
Met een vrouw naast je word je in andere lagen aangeraakt dan door je (soul) bro’s.
Met een vrouw als spiegel zie je kanten van jezelf die je mogelijk nog niet eerder had gezien.
Zeker met een vrouw als ik 😉

Ben jij die nieuwsgierige man die met een knipoog kan kijken naar zijn eigen (ego)verhalen, die gelooft dat het leven meer is dan werk, gezin, sport, vrienden, seks, sterke koffie en een goed glas wijn/bier ;-)? Is het tijd om minder vanuit je hoofd te leven en meer vanuit je gevoel? Verlang je naar meer diepgang en intimiteit? Ben je bereid je (aangeleerde) mannelijke dominantie aan te kijken en los te laten, en ruimte te maken voor het vrouwelijke buiten en ín jezelf? Durf je het proces aan te gaan met een vrouw?

Achterliggende visie
In het huidige transformatieproces – de verhoging van de trilling van Moeder Aarde – is de mannelijke dominantie van de afgelopen eeuwen aan het loslaten. Hierdoor kan het vrouwelijke bewustzijn meer op de voorgrond komen te staan en wordt de balans tussen het vrouwelijke en mannelijke bewustzijn hersteld.
Het mannelijke heeft ons veel gebracht, en nu is het tijd voor het vrouwelijke, in zowel mannen als vrouwen (iedereen heeft beide polen in zich). Van hoofd naar hart en buik, van denken naar voelen, van controleren naar vertrouwen, van domineren naar dienstbaar, van kaderen naar stromen. In dat transformatieproces speelt (ziels)liefde, (bezielde) intimiteit en (ziels)bestemming een grote rol.

Steeds meer vrouwen beginnen op te staan in hun wijsheid en steeds meer mannen komen erachter dat de oude mannelijke manier van denken en handelen niet meer werkt. Het transformatieproces dat gaande is, wordt geïnitieerd en begeleid door vrouwen en mannen in wie dat vrouwelijk bewustzijn voorop staat. Er is nood aan vrouwelijk leiderschap, zowel door mannen als vrouwen. Het is wezenlijk dat vrouwen en mannen zich her-inneren wie ze zijn, hun vergeten talenten ont-dekken en ont-wikkelen. Het is tijd dat mannen hun aangeboren sensitiviteit toelaten zonder hun mannelijke kracht te verliezen.

Ben jij zo’n man en wens je die balans in jezelf en in je omgeving te gaan herstellen, dan ga ik graag met jou op reis, een innerlijke reis, een inwijdingsreis.

Werkwijze
Je bent welkom bij de maandelijkse Mannencirkel in mijn praktijkruimte in Utrecht. Om in een kleine groep te onderzoeken wie jij  bent op zielsniveau. Dus niet alleen in dit leven en in de huidige tastbare realiteit, maar ook in het grotere, universele, plaatje. En om te kijken wie en wat je tegenkomt in dit leven als man, de situaties en mensen die op je pad komen, de relaties die je aangaat. Welke boodschappen zitten daarin, welke lessen? Wat betekent liefde voor jou? Weet je wat zielsverwantschap is? Hoe ga je om met intimiteit, met vrouwen en mannen. Kan jouw seksuele energie vrij stromen, of zitten daar nog de nodige taboes, een trauma of allerhande overtuigingen op? Weet je wat je werkelijk komt doen op deze planeet in deze tijd? Heb je zicht op je missie?

Dat zijn de achterliggende vragen, het gedachtegoed, het speelveld/energieveld van waaruit we met elkaar aan de slag aan. We werken met deelrondes, lichaamswerk, meditatie/visualisatie, energiewerk en expressie. Hierdoor kom je op diepere lagen van jezelf en krijg je meer zicht op je levenslessen en op je zielsbestemming.

Praktisch:
– maandelijkse bijeenkomsten rondom een thema, van 3 uur in mijn riante cursusruimte in Utrecht, onder mijn begeleiding;
– per keer in te tekenen, kleinschalige groep (max. 5 mannen);
– mogelijkheid om deel te nemen aan besloten facebookgroep of whatsappgroep om inspiratie te delen, vragen te stellen;
– bijdrage: 65,- euro per bijeenkomst, voor ondernemers komt daar de btw bovenop. Je ontvangt hiervoor een factuur.

Kijk in de agenda voor de data en de thema’s!