Intuïtieve massage

 

eer je lichaam

 

Intuïtieve massage

 

Eer je lichaam

… en luister…

Respectvolle en liefdevolle aanraking is wezenlijk voor elke ziel. Aanraking is een van de eerste levensbehoeften van een baby. En ook voor volwassenen werkt aanraking helend. ‘A hug every day keeps the doctor away’. Aanraking is een manier van afstemmen en communiceren. Het lichaam geeft informatie door die niet in woorden is te vatten, maar door een goede luisteraar wel is te verstaan. Jouw lichaam is zo wijs!

 

 Intuïtieve massages

 

 

Weldadig voor lichaam en ziel

Een intuïtieve massage is een moment van respectvolle en liefdevolle aandacht voor jouw lijf en ziel. Ik masseer met lavendel, amandel of arnica olie (al naar gelang jouw keuze) op de blote huid. Niet vanuit een aangeleerde techniek of methode, maar puur op mijn gevoel en in afstemming op jouw lichaam. Soms komt er klank op en ga ik zachtjes neuriën of verklanken, op andere momenten werk ik in stilte en deel ik af en toe wat ik voel of stel ik je een vraag die je mee kunt nemen.

Voorafgaand aan de massage hebben we een kort gesprek, waarin je aangeeft of je fysieke, emotionele of energetische klachten ervaart en of er iets is waar ik specifiek rekening mee kan houden.
Daarna kleed jij je uit. Je onderbroek blijft aan. Ik dek je toe met handdoeken, zodat je lekker warm blijft.
Ik neem een paar minuten tijd om op jou af te stemmen en begeleid je met een paar zinnen op je reis naar binnen, in contact met je lichaam. Ik vraag je altijd of ik je mag aanraken en zelfs als jij ‘Ja’ antwoordt, voel ik eerst of jouw lichaam daar ook toestemming voor geeft. Soms houd ik eerst nog een tijdje mijn handen vlak boven je lichaam totdat jouw lijf laat merken dat mijn handen echt welkom zijn. Dan komen mijn handen vanzelf in beweging en volg ik wat er wil ontstaan. Je bent ten alle tijde welkom om aan te geven als je de aanraking onprettig vindt. Ik forceer nooit.

Een intuïtieve massage is een ontmoeting in intimiteit tussen twee zielen in een menselijk lichaam. Daarin wordt informatie uitgewisseld. Ik ga daar respectvol en integer mee om. Mijn aanraking in dienst van jouw zielereis en persoonlijke ont-wikkeling.

Na afloop, drinken we nog een kop thee en wisselen eventueel nog wat uit in woorden over onze ervaring tijdens de massage. Als het van toegevoegde waarde is, geef ik je een oefening mee die je thuis kunt herhalen om de integratie verder te bevorderen.

Er zijn twee soorten Intuïtieve massages te boeken:

1. Een massage van de voeten en onderbenen. Duur: 75 minuten, inclusief voor- en nagesprek en een kop thee.
Investering: 60,- euro.

2. Een volledige massage van hoofd, rug, benen en voeten. Duur: 90 minuten, inclusief voor- en nagesprek en een kop thee.
Investering: 75,- euro.

Heerlijke massage en goed gesprek.
Francisca raakt je, fysiek en emotioneel.

Robert

In 2020 maakte ik kennis met Francisca van der Steen. Een van mijn dierbaarste buurvrouwen had mij op het bestaan van deze bijzonder wijze vrouw geattendeerd. Dit attent maken gebeurde naar aanleiding van het moment dat ik de versgeperste folder van mijn eigen bedrijf in de kunstbemiddeling aan haar liet zien. In mijn mondelinge toelichting vertelde ik haar dat ik zeer geïnteresseerd ben in bewustzijnsontwikkeling en al ruim 10 jaar lees over esoterie en cursussen volg over de intuïtieve en meer mystieke kanten van het leven. Waar ben ik namelijk al een hele tijd op zoek? Naar mijn ware talent. Naar het antwoord op de vraag waarom ik hier op aarde ben en wat mij te doen staat.

Op een goed moment liet ik me door Francisca masseren. Eerst een voetmassage, een tijd later een voet- en rug massage. Poeh! Nou! Dat was een keuze in de roos! Wat een pijn kwam ik tegen! Niet tijdens de massages, die waren juist heerlijk, liefdevol en ontspannend. Nee, daarna. Alsof er vergeten delen in mij waren aangeraakt die zich heel ver van mij en mijn bewustzijn hadden verstopt en nu de kust veilig genoeg achtten om naar de oppervlakte te komen: in bewustzijn te worden gebracht.

Dat is wat mij betreft een van de belangrijkste krachten van Francisca, dat zij een sfeer weet te creëren van veiligheid en vertrouwen waarin je echt je diepste ik mag en kan laten zien, zonder dat zij erover oordeelt. Dat wat je aan lagen oude pijn, samengebalde, spastisch samengetrokken energie, tegenkomt, is niet per se tof of lekker. Maar hoe dankbaar kun je zijn als iemand die je eigenlijk nauwelijks kent, binnen zo’n korte tijd diepliggend oud zeer weet aan te raken, en aan jou de kans geeft die pijn eindelijk onder ogen te durven zien en te transformeren naar licht? Want je moet het uiteindelijk zelf doen.
Een andere belangrijkste kracht van Francisca is dat zij nazorg levert. Francisca is zij altijd bereid om tips of bemoedigende woorden te schrijven die je net dat stapje verder of dieper kunnen brengen.

Ik kan je Francisca haar talenten in ieder geval aanraden! Daarbij ben ik stiekem een klein beetje jaloers op haar, namelijk omdat zij zich haar wezenlijke talent(en) al her-innerd heeft…maar ik ben hoopvol: zolang er beweging is, is er leven. Het komt altijd goed.

Liefs, Adinda Groenhuis

Adinda

De combinatie van de bewegingen van je handen en het neuriën waren een balsem voor mijn ziel.

Annemieke

Na weken hectiek zat mijn hoofd volledig vol en mijn lijf vol spanning. De massage van Fransisca was een weldaad voor lichaam en geest. Bijzonder wat zij voelt en teweeg brengt. Het bracht mij volledige mentale en fysieke ontspanning, waardoor ik weer met positieve energie op pad kon gaan.

Shirrinka